Beskrivning
Vad du behöver
- hennapulver av kroppskvalitet
- flaskad citronsaft och varmt till hett destillerat vatten
- eterisk olja
- socker, helst fruktos, eller råsocker eller melass
Hur du blandar henna till pasta
- Ta 2 msk hennapulver (cirka 25 gram henna) och lägg det i en glas- eller rostfri skål. Tillsätt 1 tsk valfritt socker och blanda väl.
- Värm din vätska (cirka 1/4 kopp) till varm (inte kokande) på spisen och tillsätt den sakta till ditt hennapulver. Blanda väl tills det har konsistensen av en tjock lera.
- Tillsätt 1 tsk eterisk olja. Blanda väl.
- Låt din hennapasta (täckt eller oskyddad) sitta i 4-5 timmar.
- Gör ett snabbt färgtest. Ta en liten mängd pasta och placera den på din handflata. Låt den vara på i 2-3 minuter. Tvätta av den med vatten och kontrollera för en ljus orange pumpafärg. Om det inte finns någon ljus färg, låt hennapastan fortsätta att sitta i 1-2 timmar och upprepa färgtestet. Om den ger dig en ljus pumpafärg, fortsätt till nästa steg.
- Du kan behöva tillsätta mer av din vätska för att tunna ut pastan till en yoghurt- eller pannkaksliknande konsistens.
- När konsistensen är som du vill ha den, använd den eller fyll direkt i en kon eller flaska. Om du väljer att fylla i en kon eller flaska kan du frysa den tills du är redo att använda den.
Hur du förvarar henna
Hennapulver kan förvaras på en sval, mörk plats. Hennapasta kan förvaras i frysen i 6-12 månader.
TIPS
För mycket vätska? Om du tillsätter för mycket vätska, tillsätt lite mer hennapulver för att justera efter behov.
Recensioner
Det finns inga recensioner än.